måndag 18 maj 2009

Kvalitetskontroll!

Fedrik Bodin kom på besök i helgen. Den första besökaren jag tagit imot för att guida runt omkring områdena i republiken Jämtland. Under föregående höst och nu under våren har jag lagt ned lite extra tid på att åter- och nyutveckla ett område som växt igen på grund av liten aktivitet, sedan de "gamla rävarna" lämnat skogen för längs. Frågan för mig var om Västanbäck då är något att ha?

Fredrik´s besök blev en sorts kvalitetskontroll från utsocknes bedömmare med STOR erfarenhet av etablering av nya omrdåen(läs:typ hela sundsvalls boulderscen). Under fredagen, lördagen och söndagen krälade vi omkring på de än så länge framborstade linjerna med stort nöje. Fredrik laddad med krut kom bokstavligen upp på allt jag pekade på. Jag försökte så gott jag kunde följa, samtidigt som jag såg att han verkade njuta gott av klättringen...Riktigt, riktigt roligt!

I helgen kom det upp ytterligare fyra nya turer: The Gift 7C, Flying Higher 7B/B+, King Fish 7A+ och Billy Opel 6C. Totalt är det ca 20 turer etablerade nu och fler väntar på lut. Vi hittade också ett nytt "döds"projekt i form av en ca 7m hög sköld som är riktigt häftig och svår. Om ingen revolutionerande beta kommer fram hamnar den förmodligen någonstans på den åtteonde graden...tiden vill visa.

De filmades under hela helgen och Fredrik kommer förmodligen att kunna lägga ut några klipp från den lyckade helgen.

På återseende...

1 kommentar:

  1. Tack Micke och Carro för gästfriheten, den fina guidningen/betan och för den underbara gåvan.
    Får se när jag lyckas få ihop något klipp på det som filmades.
    http://www.sundsvallsklatterklubb.se/forum/viewtopic.php?f=18&t=537

    SvaraRadera