söndag 20 mars 2011

Geyik Bayiri

Rätt förberedelse?
Vi kom i natten. Upplockade av Jake från flygplatsen. Klättercharter, surrealistiskt - lite med äventyr, en tillvaro likt en bubbla; med enda kravet att sända!

*
Sol, vind och samtidigt lite bistert klimat när solen sa adjö. Jag trodde vi skulle till värmen? Sektor Sarkit ovanför Climbers Garden. En del fantastiska linjer; Colonist, Olympos Games mfl.

Ovan i känsla, när man går från plast till klippa. Klättrar ändå förvånansvärt ok. Kroppen är pigg, men inte smidig.

**
Snö i luften när vi vaknar. De Turkiska dolomiterna har nysnö på sina toppar. Linsgryta till frukost ger värme. Henke och jag tar turen till Trebenna. Onsight-modusen var borta litegrann. Hade siktet inställt på Happy End. Lämnar den ganska snabbt p.g.a. dess karaktär, vass och ond. Går för onsighten på No money, No dance. Känns lätt, är nog lätt. Undra vad namnet syftar på? Mörkrets infall kl. 18 gör kvällarna långa.

***
Regn, snö - vi hyr en bil för dagen och åker ned och handlar. GENPA - en bit mot Antalya. Maten är rimlig - frukt, grönsaker, ost, ägg, linser, choklad och nötter. Ett febrilt sökande efter apelsiner ger oss till slut en hel kasse för 3 lira. Kosten under dagarna var rätt lik. ägg, frukt, nötter, juice och kaffe till frukost. Hungern kom snabbt, samtidigt som det var en god start. Ute vi klippan var de en salig blandning av mestadels snabba kolisar, frukt, bröd, ost, tomat och choklad samt nötter och juice. Middag - en härlig linsgryta med ost.

Eftermiddags - projekterande på Colonist då vädret lättade lite vid kl.14. Gjorde några press och borde satt den i andra, men trillade p.g.a oskärpa.

Tiden slås ihjäl i "matsalen"
****
Sol, sol och åter sol. Satte Colonisten på första press. Fyra försök totalt. Kunde gjort den i andra. Provade onsighta två 7c, gick fel på bägge. Är inte bra på den grejen...

*****
Ny dag nya möjligheter! Vädret visar sin fina sida. Målet var Turkish Airways och Milestone. Strålande. Gick för onsighten på Milestone och var inte så JÄTTE långt borta. Svårt att klippa ankaret 48 meter upp med 8 kilo repdrag! Inte supersliten ännu.

******
Finväder igen! Vi testar grottorna vid JOSITO. OK klättring men inte mer med det. Värmen är stark och tryckande. Choklad och socker är gott när man skall stöta. Sliten. Gör halvhjärtade onsight försök på för mig, hårda leder. Måste ge mig själv bättre utgångsläge för hårda onsighter. Ladda mer, värma upp ordentligt och inte klättra på projekt innan...Smart!
Henke nöjd efter mötet med Black Moon

*******
Sista dagen, sista stötet! Känner mig pigg och laddad inför dagen till trots för stela fingrar på morgonen. Målet var två 8a, det blev en 8a och en 7c onsight. Ville testa några leder på Sarkit, men solen och mängden människor styrde oss till skuggan, grottan och Plastik Fantastik. Bra känsla på 7c onsighten, var nog lite lätt.

Till trots för sjunde dagen på kändes det bra inledningsvis. Kraften försvann snabbt och mot slutet av dagen kändes det som om man hade reumatism i hela kroppen....Skönt!

Testa Turkiet, vi åker till påsk igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar