onsdag 12 november 2008

Review, Numero Uno: SHAKTI

Förhandlaren skriver så här:

"Shakti är en spikmatta som enligt mångtusenårig indisk visdom helar, ger kraft och energi. Den är återskapad enligt den 5000 år gamla indiska Vedakunskapen, och den består av 6000 små plastspikar som, då man lägger sig på den, aktiverar tusentals små punkter i kroppen. Det här betyder att spänningar och blockeringar löses upp – också emotionella sådana - och det ger ett fritt flöde av energi.

Spikmattan helar kroppen och själen, och den har använts i tusentals år av indiska yogautövare för att nå perfektion av kropp och sinne.

Shakti frisätter också stora mängder endorfin (kroppens lyckohormon), och den skapar dessutom så kallade ”lugn och ro”-hormoner som ger kroppen återhämtning och vila. Spikmattan är också bra då man vill öka blodcirkulationen och syreupptagningen, lider av sömnbesvär, spänningar, ryggskott, ischias, migrän, depression, bland annat.

Vissa kan känna trötthet under behandlingen med spikmattan, och det är inte ovanligt att man somnar då man slappnar av så djupt. Även frossa och hungerskänslor kan uppstå, liksom starka känslor som lycka och ilska. Det här för att kroppen reagerar på att det plötsligt försätts en massa energi i rörelse. De här känslosvängningarna går snabbt över, och ersätts av ett djupare lugn. Därför är det bra om man tar det lugnt efter behandlingen och vilar"


Efter ungefär två "press" i förrgår och igår..ca en 30 min vardera känns det så här:

I början gör det rätt ont, typ de två-tre första minuterna. Efter det sprids en kraftig värme i ryggen och ibland känns det som om det pulserar. Det blir varmare och skönare ju längre man ligger och man blir avslappnad. OBS-Ligg stil..det gör ont att vrida på sig ;) Mot slutet vill man inte stiga upp.

Jag har en styv höger skuldra/axel som jag redan nu känner är lite mjukare. Efter traditionell massage brukar jag bli snuvig i några timmar, detsamma gäller här...Här tror jag det är bra att få i sig mkt vätska av pga. allt som sätts igång i kroppen. Har prövat ligga på magen också, men det är än så länge ren ondska...Hoppas komma på nya "ställningar" med tiden....än så länge är jag nöjd....Har man svårt att sova kan man lägga sig på mattan, och då går det fort!

ååå, just det. Den kostar ca 700kr på såna där yoga-butiker

peace M

6 kommentarer:

  1. Den ser ju rätt smidig ut!

    Jag har funderat på att uppgradera min liggunderlag till nästa säsnong. Hur stor plats tar den när man packar den? Viker eller rullar man ihop den?

    Är detta något du kan rekommendera, gör jag bättre i att satsa på en Therm-a-Rest(?), eller är det den svaga mannens val?

    SvaraRadera
  2. En man/kvinna med stark tro borde välja "shakti". Den svage väljer therm-a-rest-rätt tänkt!

    Den tar rätt liten plats, då man kan ta ut skumgummit inuti och endast ta med tyget med spikarna. Då kan man om man vill lägga den på paddan eller sängen, eller ligga på den direkt på golvet! Det är väldigt "hardcore" i varjefall för mig i detta stadiet.

    M

    SvaraRadera
  3. Jaha, det är skumgummi i alltså, då är ju valet självklart!

    ;)

    SvaraRadera
  4. Hello Fakirmann
    Ser du er i ferd med å utforske smerte som en vei for å fordrive smerte. Det er fornuftig, smerte er feighet som forlater kroppen. Hilsen fantomet fra sandefjord

    SvaraRadera
  5. Imponert over at du er blitt fakir. Smerte er løsningen på det som er vondt, sånn har det alltid vært. Smerte er feighet som forlater kroppen. Hilsen Fantomet fra Sandefjord

    SvaraRadera
  6. Jeg fått meg ny mobil og mista nesten alle gamle tlf.nr. inkl. ditt. Det er derfor jeg kommuniserer gjennom et slikt avansert system som internett.
    Hilsen guiden fra helvete

    SvaraRadera