onsdag 30 maj 2007

Joshua Revisited!

Igår åkte vi till Välaberget igen, medlet var klättring, målet var Joshua. Denna vackra handspricka som skär genom en ca 12 meter hög vägg. Fick sin första bestigning av Josef Nyström i 2005 och har sedan dess stått orepeterad av någon annan. Anledningen till det, är att den bjuder på en hel del motstånd 7B/7B+ men också kanske för att den ligger i skogen vid foten av Välliste..Med andra ord den ligger inte så grymt "Urbant" till...

Väl framme kollade vi igenom säkringarna, 3:ans cam, 4:ans cam, 0.75:ans cam, 3:ans cam och sedan mot toppen...Klunsningen mellan köttet(Johan)och mig gick bra. Jag tog påse han tog sten; och med stöd av halva Åres klätterklubb fick jag möjligheten att göra andra fribestigningen av Joshua och kort där efter gör också Johan.E det...

Josef satte graden till 7B i 2005, mitt och Johans förslag ligger också därikring 7B/7B+. Svårt att säga då en jam specialist troligen hadde graderat den till 4+(only a fool can fall out of a chimney). Intressant hade det varit om någon som kan jamma gott ville prova !

Johan Malvin var också i stötet i går. Efter lite uppvärmning river han av Vit November(6C), en crimpig historia med en ganska vuxen avslutning. Inte nog med att det är nytt person bästa..Han gör det två gånger också..Det finns mer att ta av i den kroppen, Bra jobbat!

2 kommentarer:

  1. Yo! Det går inte att få se en bild av denna spricka? Jag tror ju att jag kan sprick-klättra så det vore fint att få se om det kan vara något långtidsprojekt!

    SvaraRadera
  2. Hej Mikael!

    Varken jag, Conny eller Jocke hittade någon finurlig sprickteknik för att passera kruxet (från hornet på läppen till krimpen till dess sprickan smalnar av till knytnäve igen.) Vi löste det med en helt vanlig avlåsning i krimp istället.

    Jag tyckte allt utom kruxet var rätt lungt, typ 7-/7 kanske, men fick ta i bra på kruxet.

    SvaraRadera