måndag 27 oktober 2008

Nya och gamla projekt i Västanbäck och Bomsund (Stugun)

I söndags hade jag och Karolina satt luppen på sök efter nya linjer i skogarna kring Stugun och efter ett par timmars rekande hittade jag både nya oborstade linjer och en del gamla kvarlevor efter team Bert-Ola & co.

Det finns en samling stenar ca 3km väst om Stuguberget i hög kvalite, bra höjd och i regel fina landningar. Bergarten är mer grepprik än i Svarthögen och håller en finkorningare karaktär. I detta område skulle jag uppskatta att de finns idag runt ett 50-tal problem i form av gjorda turer och projekt. Fler stenar finns om man vill ta med sin stålborste. I Bomsund ca 1 mil öster om Stugun finns också ett gäng stenar, men här är karaktären grövre och mindre grepprik...1-2 stenar har jag hittat som kan tänkas vara av intresse.. Så här ser det ut! P.S.-Tack Lindberg för guidningen!D.S.






lördag 25 oktober 2008

Swizzy II

Retur till favvo-place igen..Hängde i chironico i drygt en vecka..varmt..varmare än förra året...Vi(jag och Karolina) passade på att klättra tidiga morgnar(9-11) och eftermiddagar innan solen gick ned...Fick möte med Lorenzo från Florens, riktigt skoj att få klättra och äta fest måltid med honom. Åkte en dag upp till MW, mest för att kika...Vid Bruno-blocket stötte vi på Paul R och hans kamrater..slutade med vad många vet en spricka eller knäck i fotleden och carry out of the woods...inte för mig men däremot för Paul...Kanske var det dålig reklam för Organic som märke, vilka nu äntligen verkar kommit till Sverige !?

Lite bilder från resan, med både god och dålig ANSIA, dock mest av den goda ;)






fredag 3 oktober 2008

Sensommar, Sila och Seigmenn

Var till Sila i nordland i augusti igen...Glömmer fort hur fint det är och vilken bra kvalité stenarna håller. Tyvärr väderflyktingar som vi är blev det bara två dagar innan vi flydde mot Harbak och Tröndelag. Kollade upp ett relativt nytt område ute på Fosen halvön: Vingsand, ca 5 mil norr om Harbak...Klättrade inte men tittade dock..potentialen är enorm med stora block och grottor överallt i samma kvalité som Harbak pluss att det är ännu vackrare.

Efter semestern åkte vi till en annan liten pärla, men nu på andra sidan..MOSJÖN...Ett litet MINI-Harbak i Öst...Mosjön går inte att jämföra med den potential som finns i väst, men det mosjön förlorar i kvantitet tar det igen i kvalitet..Hoppas på fler turer dit...

Nu är det snart dags för swizzy(Onsdag). Ipoden är fylld med BETA..Hoppas på fint väder och gott kaffe!

SILA





MOSJÖN