lördag 22 december 2007

Jävre jul boulder


Hemma! eller i varje fall tillbaka på min uppväxtort i piteå. Härligt med känslan av att kunna dra ut och bouldra så här dagarna innan julafton 1o mil söder om polcirkeln. Svårt att veta om man skall skratta eller gråta med hänsyn på den globala uppvärmningen.

I varje fall ett härligt "crisp" uppe på högberget i jävre. Snöfattigt som en oktober dag med något av den grymmaste friktion jag upplevt. Några fina turer i det mjukare registret och en potentiell nytur...om den har existensberättigande?? Hobbe, "very low start" - 7A?.

I morgon bär det ut igen..hoppas på mer bilder då!!

jag har redan fått min julklapp ,)

fredag 14 december 2007

jakten på det....


optimala träningsprogrammet!

vintern har gjort sitt antåg..det innebär i varje fall om man bor på denna breddgrad att tiden ägnas inomhus, dragandes i plastgrepp. Varje gång jag kommer in för en ny vinter/träningssäsong är det som om jag står nollställd och utan minne om hur jag gick tillväga för ungefär tolv månader sedan. Att hitta det optimala träningsupplägget, med lagom dos "overload" och grym "specificitet" m.m. är för mig väldigt svårt och det känns som om jag byter system i princip två ggr i månaden.

hur tänker jag?

flytt, hårda flytt och hårdare flytt + fingrar! Känns som om herr Morstad är inne på något med tanke på att försöka se till antal flytt man gör. okej..hur menar jag då..att gå till hallen fyra ggr/vecka jobba på sitt superprojekt varje gång känns inte som effektiv träning. Det kan va skoj, men jag tror framstegen låter vänta på sig!
Många flytt som i och med ökad progression blir hårdare och hårdare..ökad tolerans och bättre klättring. Max rekrytering med hjälp av fingerbräda och campus men i huvudsak klättring. problem som jag gjort ett tag och "banat in" kan jag sedan i en PE(maxuthållighet) period använda som intervall problem(4*4)när jag känner att stagnationen närmar sig..samt att chocka kroppen med styrketräning lite då och då,

"en enkel modell är en dygd, men en alltför enkel är en katastrof"

Är det för enkelt?